Hem » Våra båtar
Våra båtar2017-02-26T19:08:45+00:00

I Sjövärnskåren Stockholm har vi fem båtar. Vi söker alltid intresserade medlemmar, eller blivande medlemmar, som vill hjälpa till att ta hand om våra flytetyg –  dig om du är en av dem!

M/S Märsgarn och M/S Vitsgarn är 700-båtar (f.d. 752 – HMS Willy och 751 – HMS Viking). M/S Märsgarn tillhörde tidigare kursgården Märsgarn där den använts för bla mattransporter till ön. M/S Vitsgarn tillhörde Roslagens Sjövärnskår och innan dess tillhörde den KTHs undervattensteknik. Under vintern 2014-2015 renoverades M/S Märsgarn på Kummelnäs varv i Nacka och blev MFI-godkänd under juni 2015. M/S Märsgarn har också varit på Tenö varv för översyn och dit ska även M/S Vitsgarn för slipdragning, skrovmätning och en del annat underhåll.

Båda 700-båtarna tas om hand av vår mycket engagerade båtgrupp, medlemmar i kåren som underhåller och renoverar båtarna kontinuerligt.

Längd överallt: 15,5 m
Bredd: 5,1 m
Djupgående: 2,2 m
Deplacement: 34 ton
Fart: 9,5 knop

Furholmen och Röholmen är kårens två valbåtar med plats för tio roddare och en styrare i varje, dessa är byggda i plast och kåren fick dem från SVKRF för att de ska användas vid sommarskolorna på Märsgarn.

Blåminarben är en fd minarbetsbåt som vi håller på att rusta upp och som ska användas som transportmedel till och från kårens hus Kårnästet på Märsgarn.