Hem » Vuxenverksamhet
Vuxenverksamhet2016-11-08T07:45:39+00:00

Har du frågar eller funderingar kring vuxenverksamheten, skicka e-post till kåren!

Sjövärnskåren är en avtalstecknande organisation, med uppdrag att i Hemvärnet med marina uppgifter tillsätta de befattningar som finns för sjögående personal. Med Sjövärnskåren tecknar du ett frivilligavtal och kan inneha befattningar ombord på Hemvärnets båtar eller tex som stridsledare i staben.

Som medlem i Sjövärnskåren har du rätt att gå kurser hos alla frivilliga försvarsorganisationer, läs mer på frivilligutbildning.se

I Sjövärnskåren Stockholm har vi precis påbörjat arbetet med att skapa besättningar till våra 700-båtar M/S Märsgarn och M/S Vitsgarn, som båda fungerar som enheter inom ramen för FRG (Frivilliga Resurs Gruppen).

Låter det som något för dig?
Hör av dig till oss på e-post!

Tisdagen 30 augusti drog vi igång med teoretisk navigationsutbildning bestående av förarbevis och kustskepparintygsutbildning i kombination.
Kursen är på MHS Karlberg under tisdagkvällar med avslutning/examination kustskepparintyg tisdagen 6 december.
Vi gör uppehåll vecka 44.
Utbildningenkommer hållas mellan klockan 18.30-21.00.

Detta är den första delen av utbildning till fartygsbefäl klass VIII som krävs som besättningsmedlem ombord på våra fartyg.
Under våren kommer denna utbildning att kompletteras med SRC, Författningskunskap, sjukvård, brand samt radar och sedan fartygsbefäl klass VIII examination.

Du som redan har förarbevis eller kustskepparintyg men siktar mot att bli besättningsmedlem och ta en klass VIII till våren hör av er då era tidigare navigationskunskaper behöver kontrolleras med en ny kustskepparintygsskrivning nu i höst.
Kursplan etc redovisas vid första utbildningstillfället.
Kurslitteratur tillhandahålls vid kursstart.